2013-03-08
今晚同個特別既人去試呢間餐廳,地點唔係太難搵,4樓全層。可能我地太早去到,果陣冇乜客人。佢有得選室內同室外坐,我咁要睇表演就室內啦。全間店燈光都好暗,、好有氣氛。當晚我地點了烤包配中東三重奏、牛肉串、駝峰肉炒露筍同士多啤利菊花魚 + 2杯雞尾酒 (點雞尾酒時,我地叫侍應推介&發問, 佢都好細心一一向我地解釋成份同杯酒係咩感覺)原來佢地會先送一客饟包我地先(橄欖醬&雞肝醬) ....(.雞肝醬味濃一些, 比橄欖醬好食)侍應都好細心, 先上頭盤比我地食、牛肉串(唔會太熟, 外面干干地,牛肉味濃,再沾埋佢配果d 味粉食, 哇..好好味) 另外,烤包配中東三重奏 , (包本身已經甜 , 我個人覺得雞心荳茸配菘子, 茄子茸配杏仁 比較好味 , 相比之下青爪乳酪就遜色左少少)到8點 , 表演開始, 就係肚皮舞 , 氣氛高漲, 表演者仲會請客人一齊出去跳舞 , 好親切呀!!跳完就輪到主菜上場 駝峰肉炒露筍同士多啤利菊花魚, 由於我個特別既人唔食辣 , 呢餐係全部走辣,當初點菜時侍應都話呢個駝峰肉炒露筍係有少辣用xo 醬炒,走辣會改為蠔油炒,怕冇咁好味, 不過我地都係照舊不變( 露荀好鮮甜, 再試個
全間店燈光都好暗,、好有氣氛。
跳完就輪到主菜上場 駝峰肉炒露筍同士多啤利菊花魚, 由於我個特別既人唔食辣 , 呢餐係全部走辣,當初點菜時侍應都話呢個駝峰肉炒露筍係有少辣用xo 醬炒,走辣會改為蠔油炒,怕冇咁好味, 不過我地都係照舊不變( 露荀好鮮甜, 再試個駝峰肉, 口感好好, 林林地,有少少油脂 , 蠔油甜甜地令到佢唔覺得油 , 正)
士多啤利菊花魚 ( 炸出來魚肉唔散,好鬆, 冇腥味 , 配個酸酸甜甜既汁, 完全冇浪費條魚...又好好味)
呢餐飯用2 小時完成,我覺得由店內氣氛, 服務 , 環境 , 味道都一流, 雖然價錢貴左D, 但總括來講, 都係滿意既一餐。