2025-01-30
久仰大名話呢間火鍋幾正,搵到朋友一齊食🤭一上到去,見到宮廷風設計,可以借古代公主服裝坐上龍椅影相打卡,食飯那邊廂卡位坐位有格調,寫住坤寧宮,景仁宮咁,碗筷水壺都好似去左皇宮咁,又幾得意既湯底選擇多,揀左蘭陵公主. 胡椒酸菜魚鍋 $308 個湯好香胡椒味,好多酸菜係入面,飲幾啖湯再打邊爐係幾正魚塊厚身新鮮都幾滑,肉質結實無骨,唔會煮煮下就散曬🫶艾莎公主牛肉寶盒呢個寶盒仙氣滿滿端上枱,包含多款牛肉部位,有手切牛崩沙,手切本地牛肉,新鮮牛展,頂級雪花肥牛,牛黃喉,牛肉粒,牛舌花,其中覺得前排嘅牛最正,牛味濃郁,其中一卷卷嘅雪花肥牛片最驚艷,肉質軟滑鮮甜,完全無根伊比利亞橡果豬豬肉片係冰鎮上枱,像大理石紋般嘅油花分佈,肉質幼嫩,好香豬肉味,品質唔錯手打丸系列,揀左松露芝心墨魚丸(四粒) 夠特別嘅組合又好味咬開芝心徐徐流出,好香松露香味,手打墨魚爽口彈牙香香宮煮響鈴拼盤係普通響鈴拼即炸黃金響鈴,黃金響鈴好香鹹蛋黃味,好脆夠香口!打邊爐點少得菜呢🥬紫淮山份量多,口感爽脆好粉咁,帶點微甜,健康之選🥬皇帝菜顏色嫩綠新鮮,咬落爽脆鮮甜
湯底選擇多,揀左
蘭陵公主. 胡椒酸菜魚鍋 $308
個湯好香胡椒味,好多酸菜係入面,飲幾啖湯再打邊爐係幾正
魚塊厚身新鮮都幾滑,肉質結實無骨,唔會煮煮下就散曬
🫶艾莎公主牛肉寶盒
伊比利亞橡果豬
手打丸系列,揀左
松露芝心墨魚丸(四粒)
夠特別嘅組合又好味
咬開芝心徐徐流出,好香松露香味,手打墨魚爽口彈牙
香香宮煮響鈴拼盤
打邊爐點少得菜呢
🥬紫淮山
份量多,口感爽脆好粉咁,帶點微甜,健康之選
🥬皇帝菜
顏色嫩綠新鮮,咬落爽脆鮮甜