2016-02-16
今晚又係late dinner ,加上又green monday, 諗緊邊度食之際 ,醒起依間餐廳新開到依家, 我地一次都未食過 ,所以決定一試。正路的點一飯一意粉~芝士帆立貝焗飯個fd食,我試左啖, 不過不失, 但個fd話食到尾有d漏。雜菌天使面 因為green monday而揀既veggie menu,但竟然發現有疑似煙肉, 個fd幫我試左味, 話如果佢係素煙肉 ,咁就係好真肉味的素煙肉了。 不過揀反煙肉出泥後 ,成盤天使面係比我食曬既, 其實味道真係幾好, 又份量剛好。 天使面係全熟個種 ,但完全吾會太軟身。汁就偏水, 吾係醬個類 ,但味道夠 ,做得好吾錯。跟住頭盤兩個羅宋湯, 放左好大量西芹。野飲就差d, 可能太足料, 兩杯都甜都喊, 吾解口渴既。
正路的點一飯一意粉~ 芝士帆立貝焗飯
個fd食,我試左啖, 不過不失, 但個fd話食到尾有d漏。 雜菌天使面
不過揀反煙肉出泥後 ,成盤天使面係比我食曬既, 其實味道真係幾好, 又份量剛好。 天使面係全熟個種 ,但完全吾會太軟身。汁就偏水, 吾係醬個類 ,但味道夠 ,做得好吾錯。 跟住頭盤兩個羅宋湯, 放左好大量西芹。 野飲就差d, 可能太足料, 兩杯都甜都喊, 吾解口渴既。
題外話/補充資料:
店員食飯時見我地門口位大風, 同我地交換左位, 好貼心。