2022-01-24
永遠都好多人排隊嘅餃子店襯今日有時間去等下位先Lunch時間等咗大約8分鐘都唔算等得耐呀👌🏻老闆叫返每個客人做老闆真係搞到我唔好意思呀🙈雙併煎餃子 $44/8隻加套餐C 2隻滷水雞翼 +$16 包冷熱飲品一杯老闆上菜時見我拎定電話相機食先好細心同我講咗句:快手影一兩張相好啦~煎餃凍咗唔好食有聽老闆嘅叮囑影完即刻品嘗煎到脆口嘅餃子皮🥟點咗兩隻味,一隻係芫荽豬肉,另外係一隻味係韭菜豬肉,兩種菜同肉都平均分配,啖啖都有肉有菜,真係好好食呀!餃子皮好薄好薄,脆到好有口感🤩😋😋😋雙拼湯餃子 $40/8隻加套餐B:日本飯團🍙一個 +$16 包冷熱飲品一杯點咗雲耳椰菜豬肉餃同埋菠菜餃,今次湯餃食到餃子皮好滑,雖然皮薄但絕對唔會一夾就爛皮,每啖都食到滿滿嘅菜,個人就鐘意食波菜餃多啲😉餃子店最特色之作一定係由日藉老闆娘整嘅芝士蛋糕,絕對勝過係咖啡店賣嘅芝士蛋糕🍰芝士蛋糕勁軟滑,中間做到流心嘅質感!係餐廳食完原味決定外賣開心果味、冧酒提子味芝士蛋糕返屋低同屋企人分享深水埗餃子店居然有咁好食嘅芝士蛋糕😍😍每種咪都好突出,屋企人各自都鐘意唔同嘅味,下次要預早三日訂原個芝士蛋糕先夠分呀😋最後不得不讚嘅係~店員姐
襯今日有時間去等下位先
好細心同我講咗句:快手影一兩張相好啦~煎餃凍咗唔好食
有聽老闆嘅叮囑影完即刻品嘗
雙拼湯餃子 $40/8隻
加套餐B:日本飯團🍙一個 +$16 包冷熱飲品一杯
最後不得不讚嘅係~店員姐姐個個都好勤力,同好乾淨,咁啱坐近廚房位置,見到姐姐不停咁拖乾淨個地下,感覺好清潔衛生👍🏻