2023-11-17
早幾晚去食嘢經過見到呢間餐廳平日都好多人,同好多外國人坐係户外枱食飯,一心來下次要來試下!今日平日收工去食,都係唔少客人,好受歡迎,環境幾有異國風情,岩晒收工黎relax 下!Set for Two $348Tom Yum(Prawn)食開辣既我興就得唔太辣剛剛好,但不食開辣老公就食到流汗,但佢都話好味係咁食,蝦勁大隻,有三大隻咁多,又多肉!ButterChicken with Naan雞都幾嫩,好重牛油香,再簡配飯or Naan!我地簡左蒜茸Naan ,幾香口,有成三大片!Pad Pak Malajian通菜新鮮嫩,唔太辣,份量好多,而且仲有好多好大隻既香脆蝦米🦐好惹味!Fresh Raw Prawns (4pcs) set +$68生蝦新鮮,食完肚無事,入口好爽身同有蒜片,辣椒味釣味!Mango Sticky Rice set +$58這個甜品好大份,Sticky Rice有兩球紫米好好食好有咬口,有一球白糯米,仲有好多芒果,芒果都好甜!Mocktail Yellow Sky set +$38解喝唔錯!有菠蘿🍍,橙,士多啤梨果,好豐富!Mocktail Mango Delight
Set for Two $348
Tom Yum(Prawn)
ButterChicken with Naan
雞都幾嫩,好重牛油香,再簡配飯or Naan!
我地簡左蒜茸Naan ,幾香口,有成三大片!
Pad Pak Malajian
生蝦新鮮,食完肚無事,入口好爽身同有蒜片,辣椒味釣味!
Mango Sticky Rice set +$58
Mocktail Yellow Sky set +$38
解喝唔錯!有菠蘿🍍,橙,士多啤梨果,好豐富!
Mocktail Mango Delight $58
嘩,外型100%吸晴!打卡必叫!我以為係芒果肉,原來係芒果沙冰!消暑一流!
🍱餐廳:Chilli Lime (MONTEREY Place) (將軍澳)
🏫地址: 📌將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place地下G07號舖