2019-04-12 204 瀏覽
將軍澳區一向都比連鎖食店攻陷,要搵到d特別既小店可以話係好難。不過最近popcorn陸續開左幾間特別既食店,其中呢間"我想和你無所事事",可以話珍珠奶茶控既天堂!店外大招牌好吸睛,我諗好多人既目標都好想每日可以無所事事咁,同朋友嘆返杯珍珠奶茶relax下,完全係我既心聲呀!店內招牌、杯上都用左插畫家「謝晒皮」既作品,成個感覺都好young,呢到可以話係一個打卡位!今次試飲左呢杯凍芝士奶蓋鐵觀音茶,叫左微糖少冰。一向都係芝士奶蓋控既我,最怕就係d奶蓋淡稀少!今次呢個奶蓋有驚喜,芝士味夠濃郁之餘,奶蓋份量仲可以keep到飲到最後幾啖都有,奶蓋黎講真係算幾高水準!叫左微糖後鐵觀音味道好出,淡淡既茶香同奶蓋好夾,我好鐘意呀! 價錢黎講都算抵,700ml都係$25!下次有機會會再試埋其他飲品!

今次試飲左呢杯凍芝士奶蓋鐵觀音茶,叫左微糖少冰。

• 凍芝士奶蓋鐵觀音茶