2023-04-22
翩匯坊海旁個邊有好多酒吧同西式餐廳,環境非常Chill,多數更有戶外坐位,所以養竉物嘅朋友更加可以帶埋自己既竉物過黎嘆下。😉今次我地就試左Le Marche Steak & Frites 餐廳有質素,裝修簡潔時尚,瀰漫着法式小餐館氛圍,坐位闊落,店員好有禮貌同細心。😬🔸USDA Choice Natural Holstein Beef Ribeye 16OZ |$ 478呢度嘅招牌菜式, 用上了美國特選級天然「黑白牛」肉眼扒,我地叫左5成熟,牛扒烤得外焦內嫩,切開顏色粉嫩,入口嫩滑,而且肉汁好多,牛味濃郁,果然係招牌菜式。另配有醬汁牛肉汁、黑椒汁或荷蘭蛋黃醬。店員亦拿了四款芥末供客人選擇,個人最鍾意既係法國芥末籽醬。😛🔸Iberico Pork|$ 4008本月限定豬鞍架,出奇地有驚喜,豬鞍架嫩滑,鮮嫩多汁,用炭火烤製,同時鎖住內部的肉汁和香氣。🔸Creamy Spinach|$ 68菠菜嫩滑,忌廉汁濃稠,完美地掛在菠菜上,味道齒頰留香。🤩🔸Unlimited Fries|點一份主菜就有炸薯無限供應,薯條係幼身個隻,又香又脆嘅薯條,讓人一條接一條吃不停,🔸Virgin Blue Lag
🔸Iberico Pork|$ 4008
🔸Creamy Spinach|$ 68
菠菜嫩滑,忌廉汁濃稠,完美地掛在菠菜上,味道齒頰留香。🤩
🔸Unlimited Fries|
🔸Virgin Blue Lagoon|$ 58
顏色好靚,淺藍色,好有海洋感覺,一杯帶檸味嘅有汽特飲。
🔸Clitoria|$58
由蝶豆花調配而成,好岩打卡。
Le Marché Steak & Frites
📍將軍澳唐俊街21號翩匯坊地下G25號舖