泰Grill (天晉匯)

Thai Grill (PopWalk)
2023-02-06 425 瀏覽
飄左嚟將軍澳食泰國菜 地方🈶️入面/出面的位 由於係晚上時間 所以揀了坐出面的位 仲坐係暖爐隔離 暖暖的喔☺️😀同埋🈶️𝚍𝚎𝚌𝚘𝚛𝚊𝚝𝚒𝚘𝚗 都幾🈶️𝚏𝚎𝚎𝚕😀☺️我地點了牛肉和雞肉的串燒🐮🐥🍢燒🉐️啱啱好 肉質好鬆軟 兩款串燒都好好食 不過牛肉會再出色點🤤沙律點了泰式酸辣鳳爪沙律 鳳爪係無骨嘅 味道酸酸辣辣 都幾開胃 份量都唔少的呢😁🥗肉碎生菜包 🥬份量都唔少呢 用生菜包上🈵️🈵️的豬肉碎 好正😍用了葱粒 洋蔥仔🧅辣椒嚟炒🌶️味道超正超入味 係🈶️點辣 但都🉑️以接受🤤😍虎蝦炒金邊粉🦐炒🉐️好好 都幾🈶️鑊氣!金邊粉 是必食的喔 金邊粉上面🈶️個蛋絲包住 上面仲🈶️隻虎蝦🦐覺🉐️🉑️以再炸🉐️脆點 因為個殼唔係太吞到 但都🆗因為都啖啖肉😉😊飲品係龍眼冰🧊同埋LimeSoda 兩杯都好抵飲好大杯啊 龍眼冰味道較淡 覺🉐️🉑️以再濃味點 咁就會更好😉🧊而青檸梳打 點了少甜 🈶️青檸味🉐️嚟又幾𝚏𝚛𝚎𝚜𝚑 所以真係啱我飲🙂
串燒
泰式酸辣鳳爪沙律