2009-05-02
以前工作上需要,間中都會在將軍澳區出沒。一直都好想試呢間 cafe,但怕被舊老闆知道我蛇王,所以辭職前都冇去。因為要去 tko 見工,咁就入去坐坐。原本想試佢 d cheese cake,但後來被「心太軟」三個字吸引了... 從而改變選擇。上菜時香氣撲鼻,朱古力槳 ba ba 聲咁流出... 而佢個蛋糕剩返約 2mm 的邊邊係硬的,可謂焗得岩岩好﹗而佢 d 朱古力係 dark choco 黎既,好香濃。而個雪糕球都好大個 (見相),同埋香滑的,唔係一般牛奶公司的貨色.. 但美中不足的是個雪糕又係朱古力味的哩,冇左果種一甜一苦的對比,如果可以轉做雲呢拿便好了。+$3 轉左餐飲為熱檸蜜,隻蜜糖係花蜜來的,偏濃花香味,並非粗製濫造貨色。如果再去 tko ,就會試返佢既芝士蛋糕。
如果再去 tko ,就會試返佢既芝士蛋糕。