2021-04-01
自從開左donki之後多左黎呢邊,將軍澳本身都多野食,澳南海岸呢邊啲餐廳仲靚,一直都想食pizza pig,次次黎到都排晒隊食唔到。今次放假時又即興好想食,好好彩地walk-in都有位!雖然可以坐戶外,不過當日都比較曬,所以坐返喺入面。如果夜晚坐戶外有啲海風吹過黎應該都會幾舒服。 睇到餐牌有好多野都想食黎到呢度唔可以唔試pizza,見到個30”既超吸引,不過肯定會食唔晒,所以叫左個15” Signature Piggie ($198),小食方面就叫左Parmesan Fries ($65),Crispy Chicken Wings (6pcs - $118)。 Parmesan Fries份量都唔細,配有松露醬同茄汁,薯條上有啲巴馬臣芝士碎。薯條口感比起一般既再香脆啲,無論點茄汁定係松露醬都好好食,芝士碎味道唔會過濃,點綴下啱啱好。 Crispy Chicken Wings一上枱已經好香,有少少辣味,但唔會好鹹,雞肉好嫩,個皮好香脆,唔會皮肉分離。雞翼配有芫茜甜酸醬,唔係好覺有芫茜味,甜酸醬搭雞翼又有另一番風味,我個人就比較鐘意就咁食。 然後Pizza終於黎到,店員叫我地趁熱食左先食其
睇到餐牌有好多野都想食
然後Pizza終於黎到,店員叫我地趁熱食左先食其他。招牌手撕豬手係好特別既配搭,啖啖肉,製作一啲都唔馬虎,芝士又拉晒絲,上面仲有幾舊炸豬皮,不過唔夠脆。好彩個pizza係薄批底,如果係厚底應該食一件已經好飽左。
飲品方面,本身想叫shakes,不過飲完估計又會食唔落,所以都係叫左啲mocktails
叫左杯Tango ($62),菠蘿味比較出。
仲有杯Pink Piggy ($62) ,好清新,酸酸甜甜既番石榴味好開胃
初初仲諗住叫mains,點知最後都食唔晒,連想食既甜品都食唔落。下次黎要試埋其他主菜!