2010-09-13 53 瀏覽
家住坑口十八年,難得友人入將軍澳參加畢業禮,於是就有個值口去試一下坑口村呢間經常經過但從未試過0既扒房啦!book檯只有6:30 - 8pm or after 8pm呢兩個選擇,於是choose左6:30。六個人點左一個wine sauce mussels,一個angus beef burger,一個US sirloin,一個羊架同一個龍蝦扁意粉。mussels 好新鮮,啖啖肉,白酒汁無搶到青口原本0既味道,主次分明。angus beef burger 就麻麻地,無驚喜,個包係sour dough (我估係),唔係芝麻面果隻。可能係我唔識食,呢個百幾蚊0既burger係全餐飯最唔抵食果個~黎到扒房點可以唔食扒先,叫左七成熟0既美國西冷,雖然叫到咁熟,但肉質依然富彈性和嚼勁,肉味濃,不用沾上任何額外調味或sauce都已經好好食!極度推介!下次要試下個tenderloin! 配菜0既薯條亦唔馬虎,炸得金黃香脆,沒有太多油。羊架無食,但友人話騷味唔重,好鮮嫩。龍蝦扁意粉,正!其實當晚所有食物都被牛扒0既風頭蓋過了!最後八點走,因為真係要交檯,如果可以坐耐d就好啦!同埋估唔到張單唔過一千,但係

羊架無食,但友人話騷味唔重,好鮮嫩。

龍蝦扁意粉,正!其實當晚所有食物都被牛扒0既風頭蓋過了!

最後八點走,因為真係要交檯,如果可以坐耐d就好啦!

同埋估唔到張單唔過一千,但係我地個個都好飽.... 好抵!!
  • 扒類