2021-11-29
同男朋友係尖沙咀行街搵食 , 行左近1個鐘 , 最後揀左呢一間 , 因為見到佢幾特別 (牛油果主題) 另外最重要係唔洗等位 見到D座位又坐得舒服 , 所以最後就選擇左呢一間Cobb Salad - 用來打卡是一流的 , 中間擺花的就是牛油果的建議食法是 , 芝士最好是混搭埋沙律和牛油果一齊來食 (因為芝士是偏咸的)頗為清新的SALAD , 唔算太似食緊SALAD , 隻蛋仲係要流心蛋的整作方法整的 ,一刀切開就見到蛋皇汁洗出來 , 真的好治癒齋食芝士既話就....除非你可以食得好濃味啦Avo Bun Beef - 牛肉漢堡面同底部都是用了牛油果作為漢堡的包底 ( 用了一個牛油果 ) , 真的很特別中間個層係牛肉絲 ( 但個人覺得牛肉較咸 , 真的要配搭牛油果和沙律菜來食先好 )環境坐得真的很舒適 , 可能間餐廳係 Corner 位 , 未必真係有咁多人會行入來食仲可以靜靜地咁傾下計TIM , Enjoy the night and dinner唯一不足的地方係 , Menu 係全英文 , 再加上無圖片 , 要睇完2版的 Menu 都需要D時間 , 睇圖點餐會方便D麻~Waiter &
一刀切開就見到蛋皇汁洗出來 , 真的好治癒
齋食芝士既話就....除非你可以食得好濃味啦
Avo Bun Beef - 牛肉漢堡
Waiter & Waitress 的服務都很好 呢點值得讚的 , 因為會主動地幫你加水 , 用完餐後都會再問多你一次仲需唔需要水
2人晚餐 , 埋單$370 ( 有 Service Charge )
總括而言 , 想食得健康及清新 , 又想較為特別 , 可以試下呢度
本人之前其實係唔中意食牛油果的 , 但經過今次 , 真的可以一試 , 頗為特別的主題餐廳
牛油果控的你 , 真的可以去嘗試喔