2023-02-12
姐姐終於回歸啦,星期日可以送完小朋友學野,2公婆嘆番杯coffee。我地決定去番上次既夏雪,因為我好like 佢上次既窩夫同雪糕。老公簡左Dirty,黎到時好正宗用玻璃杯,不加冰的,濃縮咖啡流入潔白的牛奶中,慢慢滲透,慢慢交融,所形成優美的分層效果。隨著時間的變化,潔白的牛奶漸漸被濃郁的Espresso所污染,透過玻璃杯看,顯得這杯飲品變得髒(dirty)。我簡左杯peach soda,唔太甜,配搭熱熱既窩夫,透心涼。主角當然係窩夫。士多啤梨乳酪藍莓窩夫$68,呢個上次試過好好食,今次要encore。比利時雙層朱古力窩夫$60,窩夫做到外脆內軟,仲有配上焦糖嘅香蕉, Movenpick嘅朱古力雪糕,鍾意朱古力既我,心心眼。環境舒服,配上美味嘅食物,真係小確幸。
我簡左杯peach soda,唔太甜,配搭熱熱既窩夫,透心涼。 主角當然係窩夫。
環境舒服,配上美味嘅食物,真係小確幸。