2020-10-26
小公主今次去左尖沙咀海港薈飽覽維港景色😍飲啖茶食個包😋好少機會可以同小公主坐低慢慢嘆茶💗今日難得出到嚟尖沙咀🌟梗係要食返啲特別小小嘅野😆我哋大約11:30嚟到好彩窗邊位仲有兩個🥰我哋可以一邊睇維港景色一邊享受美食😚💗必食西班牙黑毛豬叉燒包一籠有三個叉燒包,包皮非常軟熟,肉質鮮嫩,醬汁濃郁,果然名不虛傳💗翡翠筍蝦餃皇蝦餃皮晶瑩剔透,皮薄煙韌,蝦肉份量仲好多添!大大粒!配搭筍粒,食落爽口彈牙💗鮑魚花膠灌湯餃不得不說,佢個花膠真係超級大片😍仲好爽口添!灌湯餃外皮夠薄,內餡有蝦肉碎、冬菇粒同豬肉,湯底清甜,仲有鮑魚!呢個價錢有咁多嘢食真係好抵!💗原隻鮑魚燒賣王一籠有三粒,半肥瘦既豬肉,蝦仁同冬菇粒,咬落爽口彈牙!上面仲隻蠔汁鮑魚!成件事真係好match!💗蟹粉小籠包一籠有三個,小籠包皮皮薄餡靚!湯汁豐富,蟹粉味濃郁,配埋啲醋一啖一個!真係食到停唔到😍💗燕窩蛋撻一碟有三個燕窩,再給吸睛就係啲燕窩!真係好多好多份量😍蛋撻熱辣辣新鮮出爐!💗焦糖燉蛋小公主必食推介!燉蛋棉密幼滑!配搭面層焦糖,啖啖多層次口感!
💗必食西班牙黑毛豬叉燒包
💗翡翠筍蝦餃皇