2023-08-03
April coffee lab價錢💲: $48/ $48/ $38好味程度😋: 4/5服務🍴: 3.7/5環境🗾: 3.4/5 (好細,只有幾個位置)性價比🥢: 4/5回頭率😚: 4/5-元朗小店特別多,去到大水渠個邊的轉角位有間細細的cafe,連入口都要行入小巷子入面。裝修簡約,水泥外牆加道向外的大窗口比人外賣咖啡顯得平凡得來又特別小小。輕食為主,當日通常有1款意粉,適合下午茶小聚😉-✅乳酪碗。因為當日冇晒紅石榴,佢比多左🫐我。base的乳酪係原味偏酸的個隻,介乎一般乳酪同希臘乳酪中間的質感☺️ 加埋楓糖漿味道適中,香蕉的香甜+新鮮藍莓同yogurt最match!個人鍾意佢大量的穀物脆同菠蘿乾,有口感之餘又美觀😗-✅黑芝麻水豆腐芝士蛋糕。豆腐芝士蛋糕質感軟滑,豆腐味濃郁,加底下的消化餅餅底,好自家製的感覺。面頭塗d芝麻醬,兩者的味道都食得出,唔錯。-✅✅piccolo. 唔識飲咖啡的我都覺得佢哋的咖啡好香,飲完係係個口到充斥住陣香味,好耐都唔散😍 所有比例啱啱好,好少有杯咖啡會令我難忘!
價錢💲: $48/ $48/ $38
好味程度😋: 4/5
服務🍴: 3.7/5
環境🗾: 3.4/5 (好細,只有幾個位置)
性價比🥢: 4/5
回頭率😚: 4/5