2023-06-19
平衡自己既湊仔心理, 每隔2星期就會抽一晚同老公出去食下飯放鬆下🤣🤣🤣今晚都係一樣去左屋企附近既黃埔食野難得黎到韓國餐廳當然要食下韓國菜最出名既醬油蟹啦!食正野之前食下佢既小食, 3款我中意食黑豆, 甜甜地幾好味~醬油蟹飯 $188同老公2個人開始SHARE醬油蟹, 一放上枱真係勁吸引~❤️橙色蟹膏係蟹肉上面, 沾滿成個口腔鮮甜味100分! 👍🏻👍🏻👍🏻 最梗要係咸度唔過份, 就算單食唔撈飯都絕對冇問題不過有碗飯當然都要試下呢個偷飯賊🤤放左D飯落蟹膏度撈, 好似有D呢hea🤭🤭🤭不過飯加埋醬油蟹增添左層次感同飽肚度, 如果女仔又唔大胃口既個人建議叫少飯, 單食半隻蟹~而另一半先用黎撈飯牛肉套餐(2人)$488食完醬油蟹再叫左客燒肉, 因為老公唔想食炸雞所以點左呢份燒肉套餐超級多配料~囉!!!平時覺得食韓燒最好就係有好多配菜同蔬菜, 一定唔會食到好膩燒完肉再夾生菜泡菜生蒜頭, 好耐冇去韓國食燒肉果種感覺返晒黎啦🤤🤤🤤牛肉唔知係咩部位, 不過切得都幾厚身燒完唔會薄薄的, 就咁食可以食到牛既肉質~唔錯ga我自己就中意包生菜, 燒燒下都唔知食左幾多塊牛落肚🤣❤️見到餐廳都好多韓國人幫襯, 差唔多圍
今晚都係一樣去左屋企附近既黃埔食野
難得黎到韓國餐廳當然要食下韓國菜最出名既醬油蟹啦! 食正野之前食下佢既小食, 3款我中意食黑豆, 甜甜地幾好味~ 醬油蟹飯 $188
同老公2個人開始SHARE醬油蟹, 一放上枱真係勁吸引~❤️ 橙色蟹膏係蟹肉上面, 沾滿成個口腔
鮮甜味100分! 👍🏻👍🏻👍🏻 最梗要係咸度唔過份, 就算單食唔撈飯都絕對冇問題 不過有碗飯當然都要試下呢個偷飯賊🤤
而另一半先用黎撈飯 牛肉套餐(2人)$488
超級多配料~囉!!! 平時覺得食韓燒最好就係有好多配菜同蔬菜, 一定唔會食到好膩
燒完肉再夾生菜泡菜生蒜頭, 好耐冇去韓國食燒肉果種感覺返晒黎啦🤤🤤🤤 牛肉唔知係咩部位, 不過切得都幾厚身
燒完唔會薄薄的, 就咁食可以食到牛既肉質~唔錯ga
我自己就中意包生菜, 燒燒下都唔知食左幾多塊牛落肚🤣❤️
見到餐廳都好多韓國人幫襯, 差唔多圍圍都食醬油蟹同燒肉
不過燒肉就多人食豬肉set~有機會再試下佢地個五花腩套餐先