2020-09-29 223 瀏覽
Set Dinner For 2 $638 +10% service charge套餐包括有沙律、前菜、湯、主菜、甜品 同 餐茶廚師精選沙律鹹香嘅鴨胸同清甜嘅水蜜桃味道好夾,加上狼牙生菜配以甜醋汁整體好開胃前菜揀左 胡椒吞拿魚配黑水欖汁 (上) 同 煎北海道帶子配波蘭汁(下)先講吞拿魚,外層包左不少嘅胡椒粒去輕輕煎過,香辣惹味,胡椒嘅後勁好強,唔食得辣嘅朋友要小心;帶子腍滑鮮甜,底下嘅醃蘿葡有關東煮嘅感覺,兩者匹配得宜秘製龍蝦湯第一次遇上用飲品杯盛載嘅龍蝦湯(外賣另計),可以拎住杯柄一飲而盡(前提係你要唔怕熱);湯頭味道濃郁,面頭嘅酸忌廉有畫龍點睛之效西班牙豬扒配香菇意大利飯豬扒夠厚身,近骨位置尤其香口,不過略嫌嚡身左少許;意大利飯嘅口感同味道同坊間食到嘅好唔同,比起常見嘅奶油味,欖油味來得更加明顯,相對會冇咁creamy新西蘭鱈魚柳配泡菜茨茸鱈魚柳肉質厚實,睇起上黎份量唔算好大,但食落都幾飽肚,泡菜茨茸好有驚喜,估唔到泡菜同薯仔可以咁夾,伴碟嘅南瓜味道香甜、口感綿密甜品拼盤朱古力拿破侖:入口有輕微嘅baileys味,感覺唔錯芒果椰汁慕絲:口感輕盈唔會太甜,幾好幾好
套餐包括有沙律、前菜、湯、主菜、甜品 同 餐茶

廚師精選沙律

秘製龍蝦湯

西班牙豬扒配香菇意大利飯

新西蘭鱈魚柳配泡菜茨茸

甜品拼盤
朱古力拿破侖:入口有輕微嘅baileys味,感覺唔錯
芒果椰汁慕絲:口感輕盈唔會太甜,幾好幾好