朋友住係將軍澳,推薦呢間小神燈,話係區內一間唔錯嘅中菜,探朋友後約一班人聚下就選了呢間餐廳。當晚吃了幾個特別菜式,爆膏奶油蝦,椒鹽瀬尿蝦同沙薑焗海花螺,都係近期推薦,當中最愛呢個沙薑焗海花螺,原來可以咁夾,完全無諗過可以咁整,雖然食完有少少覺得鹹,但係我都幾誠意推介呢個咁特別嘅整法。椒鹽瀬尿蝦絕對做得好好,不過瀨尿蝦係比較細隻,如果係斑馬瀨尿蝦嘅話應該會完美,送支啤酒真係最好。爆膏奶油蝦的確幾爆膏,但個奶油有點膩,送飯反而剛剛好好。叫小神燈招牌金沙鬼馬百花釀油條,好多人都大讚。最後加個三絲炒米粉同埋之前喺佐敦神燈食過好好食嘅蒜蓉蒸勝瓜,剛剛好夠飽。炒米粉顯示到呢間餐廳師傅嘅功力都真係唔錯。甜品仲送紅豆沙,同佐敦差唔多,服務係幾好。下次如果再去將軍澳探朋友玩嘅時候,唔一定要再叫到會,喺呢度一班人試多幾個小菜,應該係比到會更加好嘅選擇。

爆膏奶油蝦的確幾爆膏,但個奶油有點膩,送飯反而剛剛好好。

叫小神燈招牌金沙鬼馬百花釀油條,好多人都大讚。

炒米粉顯示到呢間餐廳師傅嘅功力都真係唔錯。

甜品仲送紅豆沙,同佐敦差唔多,服務係幾好。