2019-09-22 90 瀏覽
閨蜜約食飯,梗係要揾間少女心爆燈既先襯。上網search 到間粉紅cafe,裝修好靚,價錢還好,去試試先👭裝修好童話,粉紅既牆身,暗綠色座椅加上灰色既雲石枱,一啲都唔會覺得俗氣,反而有點elegant❤️叫左個二人份量Bossy Royal Set,包括Salad/Soup兩份,Appetizer 兩份,Main Course 一份,再係Pizza 、Pasta 、Burger、Risotto coloumn 揀兩份,有啲會係half portion, 所以二個人食都綽綽有餘😌蟹肉牛油果蘋果青瓜沙律玻璃樽仔上,沙律菜都新鮮,牛油果係蓉黎,蟹肉絲都唔少。甘荀薯仔湯湯口感好稠,啖啖薯仔蓉。龍蝦芝士雞翼雞翼先炸過,再蘸龍蝦芝士醬食,個醬感覺似濃縮版既龍蝦湯 🦞煎鵝肝鵝肝煎得焦香,而且厚身,入口即融,配埋多士一流🤤海鮮拼盤有扇貝、魷魚、蝦同蜆,全部都係熟既,有香草蒜蓉調過味,仲比個海鮮醬蘸黎食,味道唔錯,略嫌扇貝較細隻。海膽忌廉蟹肉意粉Half portion 但都有成碟,意粉上舖左少許海膽,同忌廉汁好夾呀🥰迷你芝士和牛漢堡真係極迷你,但牛肉都幾厚喎,仲juicy 既👍🏾

蟹肉牛油果蘋果青瓜沙律
玻璃樽仔上,沙律菜都新鮮,牛油果係蓉黎,蟹肉絲都唔少。

甘荀薯仔湯
湯口感好稠,啖啖薯仔蓉。

龍蝦芝士雞翼
雞翼先炸過,再蘸龍蝦芝士醬食,個醬感覺似濃縮版既龍蝦湯 🦞

煎鵝肝
鵝肝煎得焦香,而且厚身,入口即融,配埋多士一流🤤

海鮮拼盤

海膽忌廉蟹肉意粉

迷你芝士和牛漢堡
真係極迷你,但牛肉都幾厚喎,仲juicy 既👍🏾