2018-12-09 19 瀏覽
今日咁啱路過堅尼地城,又想食糖水喎,所以就隨便入咗一間啦😂😂。呢間餐廳係堅尼地城B出口,直行大約3分鐘就到,地點方便易搵,岩曬一眾路痴😍😂芒果芋圓小丸子$42呢一碗糖水汁底食得出係用先芒果打成嘅,味道唔會過甜,所以食完都唔會好濟,小丸子都幾煙un😍而呢間既芋圓唔係偏淋個種,都幾有咬口伯爵茶燉蛋(稀少糖制)🥚🥚$50呢款嘅燉蛋只係得微甜,啱晒唔係太鍾意食好甜嘅人😍😍,而且伯爵茶嘅味道好香,燉蛋亦都好滑。紫薯窩夫$67🍠🍠呢個窩夫真係做到外脆內軟,而且窩夫入面亦都有紫薯蓉,紫薯蓉亦都唔會偏甜,食得出真係好天然👍🏻👍🏻個人覺得加埋cream、雪糕食仲正😍士多啤梨奶味雪花冰🍓🍓(細,$43)呢個雪花冰雖然只係細份,但士多啤梨嘅份量絕對唔少,而且啲雪花冰亦都做到好棉,真係做到入口即溶,但係啲煉奶真係好好味😍

芒果芋圓小丸子$42

伯爵茶燉蛋(稀少糖制)🥚🥚$50

紫薯窩夫$67🍠🍠

士多啤梨奶味雪花冰🍓🍓(細,$43)