2019-07-05
行過經過唔好錯過,呢間野係唔錯!因為係旺角做野,之前都食過,不過朋友突然想食拉麵,就諗起呢間。其他佢唔多起眼,係牛角門口隔離,要落樓梯。不過都同大家介紹下,呢間築地唔算拉麵店,可以叫日式食堂,因為除左拉麵,仲有小食,串燒同丼飯。有時想食拉麵之餘,都想食下小食,但有D鋪都正係得餃子,所以都幾鐘意食呢間。講返野食,今次同朋友黎,見到多左新野,我就叫左爐燒厚鰻魚飯,朋友叫左大蝦拉麵,睇睇下發現到竟然有燒鯛魚!因為出面既店好少有鯛魚,仲要咁大條。食落去燒得好香,肉又嫩,岩岩好,$60幾蚊叫做抵! 而個鰻魚飯同出面差唔多,比較好係比較厚身,出面有D好薄。味道ok!而個大蝦拉麵,隻蝦係大隻又夠爽,不過好似我呢D大食既會覺得太少,多一隻就爽,溫泉蛋都係咁,冇咩特別。會再有下次
其他佢唔多起眼,係牛角門口隔離,要落樓梯。
會再有下次