2017-07-26
平時都有食開呢間餐廳,所以今日去完科學館既木乃伊展後就去左附近既分店醫吓個肚,加上呢間餐廳又有好多唔同嘅菜式,每次都可以試新野,因此我係食極都唔會厭既一如既往,鋪面都係好整齊乾淨,光線非常充足,仲有卡座可以坐望左一陣餐牌,我同阿媽都覺得呢個餐吸好引住,因為呢個餐真係好多野食,份量仲好多咁,實會食到好滿足~~~皇牌口水雞雖然有啲辣,但係係我可以接受嘅範圍,入面嘅雞又滑又入味,好開胃小黃瓜清甜爽口,令紅油蒜茸小黃瓜無咁辣,帶嚟清新嘅感覺香酥雞軟骨係其中一個唔辣嘅菜式,佢炸得好香口,一口大小都食得好方便芝士同豆腐都好滑,表面個層炸得金黃,所以呢個黃金芝士豆腐外脆內軟,食得好過癮重點來喇!紅薯粉晶瑩剔透,食落好滑口,花生同蔥花令碗麵更加香,食咗一啖之後就停唔到口阿媽呢碗紅薯粉係唔辣嘅,不過一樣咁好食,無咗啲辣味仲更加容易食到原本嘅味道。另外手撕包菜好清甜同爽口,食辣嘢之後可以中和番,等自己唔辣死飲埋呢杯酸梅冰真係爽!
一如既往,鋪面都係好整齊乾淨,光線非常充足,仲有卡座可以坐
小黃瓜清甜爽口,令紅油蒜茸小黃瓜無咁辣,帶嚟清新嘅感覺
飲埋呢杯酸梅冰真係爽!