餐廳: Amitie Kitchen
資訊:

2023-09-11 91 瀏覽
尖沙咀H8一向不乏美食,Amitie Kitchen系其中一間我想喺戈度幫襯嘅餐廳,餐廳環境氣氛好好,亦好多一大班朋友去幫襯。菜式選擇亦頗多,咩都有得食。難怪咁多人推介餐包,又真系幾好食!有竹炭麵包🖤同埋迷你croissant🥐仲有麵包條🥖沾上牛油🧈真不錯。🦞 龍蝦湯 $88去到西餐廳如果有龍蝦湯多數都會飲,龍蝦味正常發揮,口感較稀,味道新鮮。🍟 炸黑松露薯條 $58去西餐廳必點黑松露薯條,黑松露醬味好濃🖤每一啖薯條沾上黑松露醬好滋味。🐚 法式香草牛油焗田螺 $118好耐冇食田螺,加上吾系度度有得食,海鮮迷當然不能錯過。田螺充滿濃厚香草牛油味🌿🧈田螺即法國蝸牛🐌勝在高級,連同底部薯蓉食夠match。最多人推介嘅一道菜式,加拿大海膽松葉蟹膏蟹肉忌廉汁意大利麵。海膽好大件好新鮮🤎松葉蟹肉成大件絕無欺場🤩忌廉汁非常creamy,撈埋海膽食一流!紐西蘭肉眼同西冷牛扒有分8oz/ 12oz/ 14oz,我地兩個女仔食8oz肉眼好了。肉眼扒經過燒嘅程序成功鎖住肉汁,叫咗7成熟似5成熟,幸好肉質亦不至於太硬。

🦞 龍蝦湯 $88
🍟 炸黑松露薯條 $58