2022-09-28 104 瀏覽
蝦片每枱一坐低就會有嘅飯前小食,好脆口得黎又唔會得死咸,直頭食唔停口,好快就清曬🦐燒豬頸肉配青木瓜沙律 ($128)沙律有青木瓜同紅蘿蔔絲,兩樣都好爽口,食落味道清新,用黎做開胃菜真係一流🥒而燒豬頸肉燒得好香亦煮得好淋,配埋個酸酸辣辣嘅醬,惹味得黎又唔heavy🍖泰式豬肉炒河($98)豬肉炒河粉有豬肉、蛋絲同菜配埋河,值得一讚就算係炒河粉,食落都唔算油⛽️另外配埋配青檸、糖同味粉,豐富同昇華咗成個河粉嘅味道🫶🏻❣️班蘭香葉包雞 ($148)熱辣辣咁上枱嘅香葉包雞,食落有濃濃嘅香葉香味🌿雞肉非常滑嫩,食落口啖啖肉,懶人最愛😍配埋海南雞豉油個醬,夠味又唔會太over🧚🏼‍♀️班蘭龍眼蜜($38)真材實料嘅龍眼蜜,有龍蝦肉係入面,味道正常,龍眼蜜味好香,稍稍偏甜🍯🐝椰香奶皇流心湯丸($68)超足料嘅甜品,有芋頭粒、七彩丸子、湯丸、椰子肉🥥足料得黎奶皇湯丸真係冇得輸,甜得黎又唔會覺得油膩,其他配料亦都好有口感,甜度亦都適中🧉
蝦片

燒豬頸肉配青木瓜沙律 ($128)
燒豬頸肉配青木瓜沙律

泰式豬肉炒河($98)
泰式豬肉炒河

班蘭香葉包雞 ($148)
班蘭香葉包雞

班蘭龍眼蜜($38)
班蘭龍眼蜜

椰香奶皇流心湯丸($68)
椰香奶皇流心湯丸
燒豬頸肉配青木瓜沙律