2023-02-28
📌 川粵 - 尖沙咀廣東道82-84號流尚坊11樓🗓(28/2) 星期二 ⏰ 晚上7:30點左右 🌐網址: https://s.openrice.com/QrbS0WTOB00~ueeoDBA💈特式:今日去開海港城shopping順便搵食,但海港城入面食肆選擇少,有d價錢又太高,咁啱上網見到海港城對面樓上新開左間川菜店,所以就諗住同大家去試下。🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱食物:見到餐廳招牌係一個好有特式嘅九宮格至尊套餐,咁我另外再叫左個自選晚市干鍋,而家等我同大家講下川味道先。至尊套餐 - 呢個套餐$108蚊,上枱係一個九宮格盒,入面有九小碟,包括口水雞/紅燒牛肉/川式豬手/涼拌木耳/涼拌萵筍/尖椒皮蛋/泡椒鳳爪/麻辣魚皮及紅油抄手,仲會包埋一個白飯,雖然每款都只係細細碟,但呢個價錢食到9款食物都幾吸引,每款食物都有合格以上,尤其是個紅燒牛肉,川式豬手同麻辣魚皮不過個白飯就有少少煮得太爛。晚市干鍋 - 自選干鍋料有20幾款選擇,價錢由$30~42蚊一款,最少要揀5款起,我就揀左蓮藕/豆芽/豬頸肉/雞軟骨同帶子,上枱係會連埋一個明火爐仔㷫住,份量都幾多3~4個人都夠食,蓮藕同豆芽用嚟
🗓(28/2) 星期二 ⏰ 晚上7:30點左右
🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱
晚市干鍋 - 自選干鍋料有20幾款選擇,價錢由$30~42蚊一款,最少要揀5款起,我就揀左蓮藕/豆芽/豬頸肉/雞軟骨同帶子,上枱係會連埋一個明火爐仔㷫住,份量都幾多3~4個人都夠食,蓮藕同豆芽用嚟做干鍋真係好夾,雞軟骨份量好多,但帶子就有少少太迷你了。
☕️🍵🥤🧋🍺🍷🥃🍹🧉🍾🍶🥛
飲品 : 飲品就有一般汽水/啤酒,仲有罐裝咖啡,烏龍茶/豆漿/椰青等提供,有需要仲可以問店員攞茶水。
🍽環境:餐廳新開左幾個月,環境仲好新淨,光猛企理,格局就簡簡單單,但座位同通道都闊落,坐得都幾舒服。
🤵🏻🤵🏻♀️🤵🏻♂️服務:店員服務態度都ok,主動有禮,上菜速度都正常,亦會主動提醒/幫助處理個爐火,以免燒燶。
💰💸價錢:今日叫左至尊套餐同晚市干鍋兩個主菜,埋單就$288無加一,份量都幾大,食物質素都ok,係尖沙咀收呢個價錢都算抵食。
🐲💬總結:我覺得呢間餐廳整體都唔錯,食物都ok,價錢都唔貴,都會再翻食。
推薦指數:❤️❤️❤️❤️🤍