2024-08-18 98 瀏覽
🌟鷄肩肉,雞肩肉部位稀少,每隻雞只有數十克,味道非常好食,充滿香濃嘅雞味,而且餐廳做得非常好食,調味方面都做得唔錯,鍾意食嘅朋友唔可以錯過!🌟牛沙瓜,即係牛嘅第四個胃,口感爽脆而不失嚼勁,而且燒香之後味道更加突出,入口比較爽口,而且充滿牛肉嘅香味,我同朋友都幾鍾意食!🌟煙肉三文魚卷,餐廳用煙肉包住新鮮嘅三文魚,味道同埋口感配搭上都做得幾好,三文魚油香豐富,再加埋煙肉嘅味道非常好食!第一次食呢一個配搭覺得唔錯!🌟日本生蠔,日本生蠔非常肥美,而且餐廳嘅調味亦都做得唔錯,生蠔入口非常飽滿,成個口感非常rich! 而且加埋新鮮嘅香蔥同埋蘿蔔,味道配搭好好!🌟澳洲特級龍蝦,第一次食龍蝦嘅串燒,佢嘅價錢非常有驚喜,絕對唔貴。呢一個質素嚟講非常好食,而且CP值非常高!澳洲龍蝦新鮮爽口彈牙,而且用咗簡單嘅少少黑椒調味,令到成個龍蝦嘅味道更加突出,龍蝦質感亦都非常好!🌟秘幻 dry 辛口 sake, 店員推介左呢一個off menu既sake, 味道嚟講比較乾身同埋辛口,但出奇地同埋所有串燒嘅味道非常match! 好好飲,仲可以揀自己鍾意嘅清酒杯,非常特別!🌟自家製 免治雞肉 軟骨,呢個亦都係我最鍾意食

🌟自家製 免治雞肉 軟骨,呢個亦都係我最鍾意食嘅其中一個串燒!再加埋新鮮嘅蛋黃,成個口感非常特別,免治雞肉 軟骨味道特別,非常有日本既風味!

🌟厚切牛舌芯,餐廳採用嘅牛脷質素非常高級,油花分佈均勻,而且肉質軟嫩、同埋鮮脆多汁,再加少少檸檬汁,perfect!

🌟雞皮,雞皮燒到非常乾身,每件都好脆,好似薯片咁,正!