2023-07-31
一直喺銅鑼灣食韓國菜🇰🇷都會選擇Bingo & Cook,食物質素好份量大!近期知道喺尖沙咀開分店就再探探新店~餐廳有分室內外,各有不同感覺但亦同樣氣氛滿滿✨室外佈置一個個紅色帳幕,恍如置身韓國街頭,室內燈光柔和,設有抽氣系統適合燒烤.當晚全場坐滿,店員亦親切友善,配合輕快K-Pop音樂,非常好氣氛!🔸海鮮煎餅($148)金黃外表,酥香不油膩,用料十足!啖啖香蔥及海鮮😋粉漿調味及其口感做得非常出色!!每次必叫~🔸辣炒豬肉($200)鐵板盛上熱辣辣~~豬肉軟淋亦非常入味!鹹鹹辣辣,十分惹味!配白飯或啤酒更為適合不過🔸辣冷麵($120)涼冰冰冷麵確係清新口腔之選✨麵質爽口順滑,微辣而清爽😬令人食慾再增!份量大需要配合剪刀分開!🔸蜂蜜黃油炸雞($130/半份)半分份量亦不少!雞肉外皮炸得香脆沾滿蜜糖粉,內裏肉質嫩滑.而蜂蜜牛油味道亦非常清新不覺膩每樣份量都十分巨大!朋友們都食到捧腹滿足!🤩用心地方其實於伴菜中已經看得出!一共四款有肉碎茄子,青瓜,菇類及泡菜,各有不同醃製味道食得出用心不馬虎.而當中見到好多客人都叫醬油醃海鮮😋✨下次一定唔會放過~
🔸海鮮煎餅($148)
🔸辣炒豬肉($200)
🔸辣冷麵($120)
🔸蜂蜜黃油炸雞($130/半份)