2024-08-22
發覺我同妹妹好鍾意係尖沙咀搵野食🤣🤣今次食泰國菜 Thailand King係一間酒吧餐廳🙊🍢四式拼盤(🦀蟹餅、🦑墨魚餅、🦐蝦餅、🫔春卷)份量都多 各有三四件 🦀蟹餅外脆內軟 仲好Creamy 🦐蝦餅對半切開都大大件 仲有啲蝦粒係中間🥭芒果蟹肉炒飯🦀芒果好甜🥭 菠蘿粒都好多🍍 飯粒炒到粒粒分明🤩 偏乾身 唔會因為加左芒果同菠蘿變到濕漉漉🥳🍢焦糖鮮菠蘿🍍以呢個價錢有兩串 仲要一串有三件真係好抵食!👍🏻菠蘿燒到好Juicy 咬落去爆晒汁💦 夠晒甜!!🥘咖哩河蝦🦐有三種咖哩揀 🟡黃咖哩/🔴紅咖哩/🟢青咖哩 今次我地揀左黃咖哩 🥘咖哩味好香 蝦有五大隻 全部都索晒咖哩汁 好入味😋😋原隻鮮椰青🥥🥵熱辣辣既天氣就最適合飲個椰青就最解暑啦~大大個椰子 仲可以食埋個椰子肉 正!!芒果沙冰🍹一上枱大大杯芒果沙冰真係嚇親 🥭芒果好甜 打做沙冰好解渴 仲有啲芒果粒係到 好似食緊甜品咁🤤
🍢四式拼盤(🦀蟹餅、🦑墨魚餅、🦐蝦餅、🫔春卷)
🥭芒果蟹肉炒飯🦀
🍢焦糖鮮菠蘿🍍