2018-09-29 22 瀏覽
今日假期出開尖沙咀,由於周圍都滿是人,所以揀左入少少近尖東的餐廳,一個人揀了快餐的漢堡包,但就材料十足又製作用心,門面有大大個招牌,都幾易搵。有5款漢堡選擇,牛、雞、魚都有,我心大心細正考慮食魚還是牛,最後決定要吉列牛堡,揀套餐除了有薯條飲品,仲可以加錢揀冷壓果汁。呢度仲有沙律套餐,不過食肉獸既我,都係想食返啖啖肉。還有幾款小食,下次帶朋友再黎食水牛城雞翼,好似幾吸引。等左10分鐘就上菜,即叫即製新鮮熱辣。薯條係帶皮粗薯,炸得剛好,薯味重有口感。【牛油果吉列牛堡】$55個牛油果醬好Green好健康,吉列牛厚身好誘人,整個包都好大個,女仔食完超飽。牛漢堡炸皮薄而香脆,牛肉鬆化多汁,牛味濃郁,亦好夾牛油果醬,芝麻葉帶香也中和膩感。麵包鬆軟亦烘得夠脆,用心製作。【Bless Apple Tea】+$12搖勻先飲,用Earl Grey作茶底,有陣陣橘子清香,茶味清純可口,沒有茶澀味,加上富士蘋果汁,清甜帶果香,好好飲。

呢度仲有沙律套餐,不過食肉獸既我,都係想食返啖啖肉。

還有幾款小食,下次帶朋友再黎食水牛城雞翼,好似幾吸引。

【牛油果吉列牛堡】$55

【Bless Apple Tea】+$12