2020-06-22
最近留意到諾士佛台呢邊開咗間曼谷正宗流水蝦,竟然唔洗去咁遠,市區就得食!即刻約埋老公一齊去試下!入場前有消毒液清潔雙手,仲有消毒蒸氣,噴一噴前後身,之後仲提供埋圍裙,令人感覺食得安心。流水蝦好新鮮生猛,真係扎扎跳,而且數量都好多,唔洗驚夾唔到。夾完之後將蝦放入冰筒冰暈佢地先,咁就唔怕啲蝦周圍彈。之後就可以剪鬚剪拑先燒,就唔怕大煙或者好快有燶味。流水蝦新鮮,肉質彈牙,啖啖肉,好正👍🏻外面仲有其他海鮮拎,都係任食。餐前嘅泰式小食,酸酸辣辣,惹味開胃。仲有唔少熟食,可以食住先。其中泰式脆炸小食最吸引我。甜品有葡撻,心太軟,冬甩同雪糕球,雪糕球有好多味道揀,連我最鐘意嘅芋頭味同榴連味都有!燒烤肉類都有好多選擇!午餐肉、丸、腸、豬、牛、雞都應有盡有,雞翼仲有幾款唔同味道可以揀,啱哂鐘意食雞翼嘅我,另外佢嘅雞軟骨串都好正,忍唔住食完再食。飲品除咗汽水,梳打水,仲有花茶,涼茶!每人都有活鮑魚同和牛送返。店員會幫手將鮑魚起肉,鮑魚肉質彈牙,好鮮味。和牛牛味香濃,油脂甘香。海鮮好新鮮,食物選擇多。店員服務亦好好,總括而言,性價比好高,會再嚟!
流水蝦新鮮,肉質彈牙,啖啖肉,好正👍🏻
外面仲有其他海鮮拎,都係任食。 餐前嘅泰式小食,酸酸辣辣,惹味開胃。
仲有唔少熟食,可以食住先。其中泰式脆炸小食最吸引我。
飲品除咗汽水,梳打水,仲有花茶,涼茶!