2025-01-23
朋友升職好開心話請我食出名高質的秋田鐵板燒, 我當然登佢高興又好開心有好西食啦, 仲可以一邊欣賞專屬師傅的精湛廚藝,一邊品嚐美食,視覺和味覺同時享受, 感到十分幸福。秋田二人前套餐, 包括了12道菜式:*季節沙律 ~ 前菜芝麻醬新鮮沙律, 很開胃*魚籽鵝肝蒸蛋 ~ 好滑的蒸蛋, 配上香濃魚籽和鵝肝,味道有層次*鮮活時令龍蝦 ~ 嘩, 呢款有得睇表演又有得食, 真的很精彩, 擺盤十分精緻, 龍蝦肉質結實爽口, 配上龍蝦汁, 真的一絕, 我很喜歡!*原隻鮮活南非鮑魚 ~ 新鮮不在話下, 配上秘制醬汁,十分鮮甜彈牙*季節時令海鮮: 聖子非常爽口鮮甜,好惹味*香煎頂級鵝肝 ~ 真係好大件比起其他餐廳, 暫時我食過的鐵板燒最大件, 哈哈!好足料, 鵝肝煎得外脆內軟, 配埋脆脆的多士, 又一絕配, 十分好味, 還有菠蘿可以解油膩~*鹿兒島霜降和牛薄燒卷 & 鹿兒島霜降和牛厚燒 ~ 兩種牛肉味都很香濃,煎得剛好, 配埋脆薄香蒜片,更香口*秋田炒飯 ~ 又可以欣賞師傅即場炒飯的手藝, 日本米炒得獨立, 粒粒飽滿,飯粒已沾滿蛋香, 食落好香有咬口*炒野菜 ~ 牛油炒雜菜,香滑惹味*龍蝦清湯 ~ 十分鮮
*季節沙律 ~ 前菜芝麻醬新鮮沙律, 很開胃
*原隻鮮活南非鮑魚 ~ 新鮮不在話下, 配上秘制醬汁,十分鮮甜彈牙 *季節時令海鮮: 聖子非常爽口鮮甜,好惹味
*香煎頂級鵝肝 ~ 真係好大件比起其他餐廳, 暫時我食過的鐵板燒最大件, 哈哈!好足料, 鵝肝煎得外脆內軟, 配埋脆脆的多士, 又一絕配, 十分好味, 還有菠蘿可以解油膩~ *鹿兒島霜降和牛薄燒卷 & 鹿兒島霜降和牛厚燒 ~ 兩種牛肉味都很香濃,煎得剛好, 配埋脆薄香蒜片,更香口
*炒野菜 ~ 牛油炒雜菜,香滑惹味
*龍蝦清湯 ~ 十分鮮甜, 香噴噴的龍蝦味道出哂黎
*精選甜品 ~ 銅鑼燒入面有紅豆蓉,配上綠茶式朱古力雪糕食,好味~
呢間鐵板燒真的真材實料又新鮮, 師傅很用心煮, 服務員招呼週到, 慶祝仲可以寫字打卡, 我同朋友食得好開心滿足, 會再次光顧~