2011-11-19 17 瀏覽
團購甜品自助餐早2星期約星期六,冇位,Waiting list點知今日竟然有位俾我同朋友搞到我冇拎好相機,廢事用手機影相,所以冇相貼上黎甜品個樣其實同佢既menu一樣用餐時間3:00-4:30pm我同朋友2:45pm去到,都俾入去坐,服務唔錯一開始叫幾樣野,有d係雪櫃直接拎出黎,所以一叫即有,唔洗等既有:A、B、G要等既有:C、D、E、F、I、J以下只列出我一個人食過既野:A:牛乳芝士蛋糕(凍):唔同味,我食左軟心芒果、Double巧克力、焗芝士蛋糕軟心芒果:ok,好過酒樓芒果布甸Double巧克力:巧克力粉比較多,唔建議叫焗芝士蛋糕:好好食,好重芝士味,必食之選(我食左2個)B:牛乳奶凍原味牛乳奶凍:普通,食味比較清芒果:個人感覺同A軟心芒果差唔多,食A比較好C:牛乳刨冰鮮蜜瓜:刨冰有入牛乳,有果醬做底,有小量鮮果。D:玉子霜淇淋寒天巧克力杏仁:比M記新地好食(當然),有加透明既唔知咩加重份量,食時應該先搞一下再食,因為玉子係底E:牛乳玉子白玉子:熱食有蘇皮,好食!!G:牛乳Mousse白巧克力牛乳Mousse:必食,好有白巧克力味,但只食了一次,之後話冇晒I:寒天冰淇淋甜點黑芝麻:
團購甜品自助餐

早2星期約星期六,冇位,Waiting list
點知今日竟然有位俾我同朋友
搞到我冇拎好相機,廢事用手機影相,所以冇相貼上黎
甜品個樣其實同佢既menu一樣

用餐時間3:00-4:30pm
我同朋友2:45pm去到,都俾入去坐,服務唔錯

一開始叫幾樣野,有d係雪櫃直接拎出黎,所以一叫即有,
唔洗等既有:A、B、G
要等既有:C、D、E、F、I、J

以下只列出我一個人食過既野:

軟心芒果:ok,好過酒樓芒果布甸
Double巧克力:巧克力粉比較多,唔建議叫
焗芝士蛋糕:好好食,好重芝士味,必食之選(我食左2個)

B:牛乳奶凍
原味牛乳奶凍:普通,食味比較清
芒果:個人感覺同A軟心芒果差唔多,食A比較好

C:牛乳刨冰
鮮蜜瓜:刨冰有入牛乳,有果醬做底,有小量鮮果。

D:玉子霜淇淋寒天

E:牛乳玉子
白玉子:熱食有蘇皮,好食!!

G:牛乳Mousse

I:寒天冰淇淋甜點
黑芝麻:有芝麻糊既感覺,有好多類似芋絲(冇味)既材料加重份量

J:北海道Hanito
朱古力:打大佬級既食物,你食完可以唔洗再食其他野
厚麵包,加奶油、香蕉,有埋練奶+朱古力醬,上面仲有球雪糕
食完覺得份量大約等於2份茶餐廳奶油多

你當一樣甜品值十蚊,食夠八樣就夠回本有突喇

仲有部分既甜品,係街賣應該要廿蚊先食到,所以呢個自助餐對我黎講真係好抵食

我冇食午餐去,食完之後連晚餐都唔洗再食
2011-11-19
  • 焗芝士蛋糕、牛乳刨冰、白巧克力牛乳Mousse