近幾年火煱店以光速增長,台北嘅重慶嘅本土嘅三分天下。但呢間重慶火鍋店仍能排衆而出,有幾間分店同間間爆,絶對唔簡單。尖沙咀呢間尤其是我們一家人挈愛,由訂枱開始已經好有禮貌同貼心。餐廳係非常簡約但有品味的裝修,座位甚寛敞,不覺得擠迫,食物同湯底質素中上而價錢非常合理。最最最重要係成間餐廳好多細心位,一入門有免費涼茶,我去果日係洛神花茶同麥茶,之前有無花果茶,味道似足屋企㷛一樣。圍裙係一次性,有少少唔環保但我見大家都好節制冇濫用。食物可點半份,最啱香港人又花心又眼濶肚窄的陋習;每枱有籃放手袋雜物,上菜和加茶加湯都超快,服務員超級有禮貌同笑容!希望每間火煱店都可向佢地學習
2019-09-07
用餐優惠