好耐冇同啲中同姊妹聚會👭, 跟住有一個friend提議不如食呢間espumo。我哋一行七人book枱,餐廳有提供大枱俾我地坐得都好舒服👍我地就算週六期間 下午茶時段黎,問過職員話可以三點食到六點先交枱,完全可以一齊吹水,傾偈聚會hea, 都唔會有太大壓力, 俾職員逼你夠鐘即刻交枱,好難得👍👍👍我哋最主要係一班女仔坐低傾下偈,所以我哋淨係嗌咗飲品, pizza,意粉同意大利飯仲有兩個甜品🍰,大家一齊share食。香煎帶子菠菜意大利飯($168)帶子總共有三大粒,鮮甜彈牙,唔會縮水, 兩邊有煎香到金黃色👍意大利飯有少少嘅菠菜味,creamy同埋係好正宗嘅煙韌咬口,口感正宗👍巴馬風乾火腿伏特卡番茄珍珠面 ($148)第一次接觸珍珠面,一粒一粒嘅口感煙韌,好啱撈埋番茄汁食👍呢個配新鮮羅馬火箭菜, 同埋parma ham 都幾夾, 珍珠面可以掛到好多汁,感覺係另類嘅意大利飯🤣招牌水果茶沙冰($58)茶底係台灣直送, 同新鮮嘅水果打成沙冰, 好大杯又可以打卡甜度可以調整, 係係呢個炎熱嘅夏天,真係要嚟返杯冰凍透心涼有fresh嘅水果茶沙冰❤流心軟芝士麻糬厚鬆餅($128)佢嘅製作時間需要等30分鐘

香煎帶子菠菜意大利飯($168)

巴馬風乾火腿伏特卡番茄珍珠面 ($148)

招牌水果茶沙冰($58)

流心軟芝士麻糬厚鬆餅($128)
佢嘅製作時間需要等30分鐘,啱曬我哋一堆女仔傾住計等食甜品🤣
上到嚟有驚艷到, 除咗份量大之外,口感鬆軟好似食緊梳乎厘,加上中間真係有好多流心芝士, 同埋麻糬煙韌嘅口感,好出色👍👍👍

日式抹茶麻薯窩夫抹茶忌廉杯雪糕,半份($98)

本身以為係窩夫入面夾住麻薯, 實際係 成個麻薯擺去窩夫機到整成,口感偏硬比較唔係我杯茶🤧 抹茶味都唔係好突出,比較普通🙈

總括而言我覺得餐廳價錢比較中上,不過 都有啲偏cafe質素🙈🙈🙈🙈🙈 甜品可以打卡,下次有機會可能試下比較特色嘅西班牙tapas,同main dish

• 流心軟芝士麻糬厚鬆餅