2021-10-13
酥炸魷魚圈$128皮薄,魷魚好新鮮,勁彈牙,不得不提係嗰沙律醬勁好食😂酸甜適中,個fd蘸醬配埋薄餅食OPA經典Pizza$160Pizza餡料有雞肉、菠菜苗、野菌搭埋酸忌廉同辣椒,醬汁配搭一流,刺激味蕾,必試🥰煙三文魚Pizza$185由於佢飯同意粉份量都偏小,我地班餓底encore左多份pizza,因為佢啲pizza係薄皮底,熱辣辣、勁多汁,濃香煙三文魚加埋水牛芝士,仲有拉絲tim😂好正大頭蝦西班牙飯$245之前係第二間餐廳都有試西班牙飯,呢間都叫做 最細份量既一間,但味道係幾好食,飯香夾雜着鮮蝦味,隻蝦好似啱啱游完水咁,肉質彈牙😚有份量再大啲就好香草醬烤雞扁意粉$168勁香羅勒味,意粉偏乾,但感覺乾身地仲好食,烤雞就有啲老海鮮串燒$188三文魚、吞拿魚、大蝦、墨西辣椒,用左燒烤針上,好特別。。雖然配左甜酸同燒炸醬,但我地一啲都冇食到,因為本身啲肉質都鮮甜甜品:Churros同chesse cake$78/1呢2份甜品都係必試,尤其係chesse cake,濃濃奶香味,唔會過份甜,好食🥳Drinks:Santorini 同Cha cha cha$108~118/1個哥哥好落力咁介紹,
OPA經典Pizza$160
煙三文魚Pizza$185
大頭蝦西班牙飯$245
香草醬烤雞扁意粉$168
勁香羅勒味,意粉偏乾,但感覺乾身地仲好食,烤雞就有啲老
海鮮串燒$188
甜品:Churros同chesse cake$78/1
個哥哥好落力咁介紹,試左2款signature既cocktail,Santorini 濃濃花香味搭配茶底,偏甜但好飲❗️但cha cha個杯係抹茶base,個人認為有啲藥水味🤔
Ps 餐廳仲打卡位,睇最後個張(友人上鏡了😂
自私評分:🟡🟡🟡🟡⚪️
自私評論:餐廳好岩情侶或同班fd落黎傾下心事,佈局好有情調。。同埋服務都好好,有落力地介紹下啲signature cocktail🙂值得一試,12至8點係happy hr 飲野會平啲架😚🎊