2021-03-17
老細呢日請我食lunch,帶我嚟到「M Zone 親和藝術」,唔通想我學下親和藝術,好似有啲隱喻啵 😅餐廳位於尖東,午餐時段有提供不同種類輕食, 亦可以加$20轉做set lunch,包含餐湯、沙律同蒜蓉包。自然光透過向街嘅落地玻璃照入餐廳,環境幾舒適,不過部份座位冇靠背,上年紀嘅朋友可能會坐得冇咁舒適。睇返OpenRice,原來呢間餐廳中午係cafe,晚上搖身一變做酒吧。=========================✨前菜餐湯係薯仔湯,味道似忌廉湯,但質感過於濃稠,個人唔喜歡個質感。🍝雜菌忌廉意粉 $78意粉有彈牙口感,略嫌有少少乾,味道偏淡,如果有多啲醬汁就好,會更濃郁。🍴All Day Breakfast $128顏色鮮艷睇落好豐富,黑松露炒蛋幾嫩滑、烤蘑菇juicy, 蜜瓜新鮮爽脆。☕️Earl grey latte (+$20)賣相擺盆有心思,咖啡泡沫嘅表面鋪上茶粉,而木盤上放有乾花裝飾,同埋一句message。咖啡唔酸唔燶易入口,Earl grey茶香同咖啡balance~除咗咖啡可以為客人充電,相信餐廳亦想為客人嘅心靈充充電⚡️======================
=========================
✨前菜 餐湯係薯仔湯,味道似忌廉湯,但質感過於濃稠,個人唔喜歡個質感。
🍝雜菌忌廉意粉 $78 意粉有彈牙口感,略嫌有少少乾,味道偏淡,如果有多啲醬汁就好,會更濃郁。
🍴All Day Breakfast $128 顏色鮮艷睇落好豐富,黑松露炒蛋幾嫩滑、烤蘑菇juicy, 蜜瓜新鮮爽脆。
☕️Earl grey latte (+$20) 賣相擺盆有心思,咖啡泡沫嘅表面鋪上茶粉,而木盤上放有乾花裝飾,同埋一句message。咖啡唔酸唔燶易入口,Earl grey茶香同咖啡balance~除咗咖啡可以為客人充電,相信餐廳亦想為客人嘅心靈充充電⚡️
=========================
M Zone 親和藝術