尖沙嘴厚福街出名多美食,之前經過見到肉搏食堂成日都大排長龍,今次就趁happy friday早啲過嚟食dinner~-慢煮黑豚盛丼慢煮牛扒就食得多,慢煮黑豚都係第一次見,當然要叫嚟試試啦~慢煮黑豚係肥瘦均衡嘅豚肉片製成嘅,肉質好軟嫩入口冇渣,配埋香蔥、芝麻醬同蛋黃,非常送飯好惹味,整體配搭得很好😋-香蔥頂級牛肉配鵝肝丼牛肉配鵝肝呢個配搭好邪惡😈但係真係好吸引😌 估唔到牛肉份量好多,鵝肝都係厚厚一片,非常足料。鵝肝配飯我都係第一次食,鵝肝嘅油香同白飯竟然好夾😍-鹽燒三文魚頭魚頭好大隻好多肉,煎得好香又唔腥,推薦大家試試。-飲品方面我地叫咗兩杯梳打,分別係玫瑰荔枝梳打同藍莓青檸梳打🍹 玫瑰荔枝梳打飲落好清香,荔枝味一啲都唔假,非常清爽解膩🌹藍莓梳打裡面有好多打碎嘅藍莓果肉非常足料🫐酸酸甜甜咁好開胃
慢煮黑豚盛丼
香蔥頂級牛肉配鵝肝丼
鹽燒三文魚頭
魚頭好大隻好多肉,煎得好香又唔腥,推薦大家試試。