2017-01-09
本人係一個泰菜迷,咁岩一位住附近的朋友生日,便一行4人於上周五(6 JAN) 8:30 P.M.到達慶祝。環境 :有室內有室外,室外擺設有露天茶座FEEL,頗RELAX的,但嫌坐得耐木椅子PAT PAT痛,不過三五知己吹水係幾一流嘅又。加上當日人少得兩三枱客人,所以更加舒服。服務 :因人少的關係所以可以話專屬侍應咁滯,無得話唔OK啦。食物 :生蝦 - 我唔食蝦的,但朋友們個個讚。酸辣鳳爪 - 本人大愛,夠凍夠爽口,但可以唔好咁酸就更完美了。馬拉盞炒通菜 - 每次食泰菜的必點蔬菜,依家通菜唔當時令,但一樣炒得野味爽口無渣,相當有驚喜。串燒 (豬/雞/雞全翼/羊架) - 每樣都燒到剛剛好,外脆內嫩,尤其羊架...非常嘅唔錯。蝦餅 - 即叫即炸,所以超脆亦非常彈牙。菠蘿炒飯 - 因無用隔夜飯炒嘅關係,絕對係燴飯,難食!!!我炒都仲好過佢。價錢 :以上菜式再加4個椰青埋單先$495,絕對公道!翻兜指數 : 3.5
環境 :
服務 :
因人少的關係所以可以話專屬侍應咁滯,無得話唔OK啦。
食物 :
生蝦 - 我唔食蝦的,但朋友們個個讚。
蝦餅 - 即叫即炸,所以超脆亦非常彈牙。
價錢 :
以上菜式再加4個椰青埋單先$495,絕對公道!
翻兜指數 : 3.5