2018-02-04 1412 瀏覽
男友覺得極難食,所以代post:本人以前住西營盤,在差館附近的尼斯餐廳,一星期都會幫親一次。最喜歡是佢地的鐵板牛扒,肉料高質,煮得出色,醬汁細膩,配有餐湯及甜品,$90幾蚊已可大飽牛扒口福算便宜。由於幾年前搬離西營盤,一直懷念尼斯,所以有時都專登出來,去食一餐牛扒。對上去已是17年頭的事。水準依然。事隔一年,今晚再來尼斯,竟然………大失所望。佢提供的,竟然是"垃圾級別的巴西牛扒": 除了騷味就是沒牛扒有味道。佢地為左掩蓋換咗牛扒供應商的事,所以在牛扒上面用了很大堆黑椒去醃嚟做掩飾。但咁樣做冇用,因為落黑椒同埋醃牛扒嘅時間根本唔協調,變咗食落只有黑椒味沒有牛扒味。好好地一塊燒野食嘅牛扒攞嚟做鐵板,既冇bbq的牛扒味,亦無黑椒應該的好味,失敗中的失敗。永遠不會再來。

男友覺得極難食,所以代post:

永遠不會再來。