2022-01-08
晚市禁堂食前成班老友都想黎呢度打邊爐,即刻打電話Book位費事到時無位。叫咗超多野食,盡興。老闆話要清食材,象拔蚌大特價,印象中平咗1/4,超抵,即刻叫一條,好新鮮好爽,物超所值。象拔蚌刺身外,老闆問食唔食三文魚刺身,又有折,好,殺埋,厚切好正,都幾新鮮。叫咗蟶子,好鮮甜,連埋粉絲好正。蟶子之外又叫鮑魚,老闆話淥分半鐘左右,又係好新鮮,好味。鱔片係我的最愛,正,都係好新鮮,其實基本所樣樣都好新鮮,所以好好味。雞子原來有兩款,為咗想比較一下,所以叫晒兩款。大粒係平時食開嗰隻,原來係火雞子,所以先有咁大粒,至於細粒嗰隻真係第一次食,幼滑D,幾過癮。牛白肉薄切,咬落去好爽。呢個係墨魚餃,其實好似水餃皮包住墨魚丸咁樣,都幾好食。羊肉都唔錯,不過記住唔好淥太耐。炸牛餐肉可以就咁食或者放落湯底打邊爐,兩個食法都唔錯。唔夠飽於是再叫貢丸、潮州魚蛋、黑椒牛丸同三式餃(雲吞、水餃、韭菜餃),D餃好好食,特別係個韭菜餃,丸就正常啦,另外個潮州魚蛋唔會成舊粉,幾好。全場德國啤酒$10一支真係唔通仲飲藍妹青島咩?! 西柚啤同7號仔都好飲,另外試咗呢支0酒精啤酒,味道真係好似啤酒,幾過癮。希望快D回復正常可以再
象拔蚌 刺身外,老闆問食唔食三文魚刺身,又有折,好,殺埋,厚切好正,都幾新鮮。
叫咗蟶子,好鮮甜,連埋粉絲好正。
蟶子之外又叫鮑魚,老闆話淥分半鐘左右,又係好新鮮,好味。
牛白肉薄切,咬落去好爽。
呢個係墨魚餃,其實好似水餃皮包住墨魚丸咁樣,都幾好食。
羊肉都唔錯,不過記住唔好淥太耐。 炸牛餐肉可以就咁食或者放落湯底打邊爐,兩個食法都唔錯。
希望快D回復正常可以再黎滾佢一滾啦。