2024-02-27 58 瀏覽
今日同家人再次去咗屯門嘅花月宮打邊爐,因為佢嘅湯底同食材都好新鮮好味道👅今次我地揀咗芫荽皮蛋嘅湯底,個湯底好香濃,有芫荽嘅清香同皮蛋嘅鹹香,一啖湯就令人食指大動😘我地叫咗流心芝士墨魚丸,爽口鮮蝦云吞,皇帝菜,手切頂級安格斯牛小排同蜂巢豆腐等等嘅食材。個流心芝士墨魚丸係我地嘅最愛,一咬落去就有芝士流出嚟,同墨魚丸嘅彈牙口感好搭配。鮮蝦云吞就有好多蝦肉,唔會有芡粉嘅感覺,皮薄餡足,好好味🤤皇帝菜就好鮮嫩,好適合打邊爐。手切頂級安格斯牛小排就好肥美,肉質好嫩滑,唔使煮太耐就可以食,好有咬口😋😋😋蜂巢豆腐好軟滑,吸收咗湯底嘅味道,好入味。我地食咗好飽好滿足,個服務態度都好好,上菜快,唔會等得太耐。呢間餐廳係我地嘅打邊爐首選,下次仲會再嚟嘅👍