2022-12-16
秋香呢間日式居酒屋一直都bookmark咗好耐,主打中日funsion菜,平時見到好多人都推介白鱔煲仔飯好似幾吸引;前排經過見到冇咩人就入咗去食啦鹽燒白鱔煲仔飯 HK$238黎到呢到就第一時間點咗佢個招牌菜試下啦,開頭都擔心佢啲白鱔會有骨,點知全部都冇骨,開心~;白鱔燒得好焦香,外層塊魚皮微微脆卜卜,好食;煲他飯嘅米用咗珍珠米,粒粒有咬口而且唔會太濕,但係少少失望嘅係煲仔飯冇飯焦一人串燒定食 HK$146串燒有秋葵、大啡菇、菠蘿、波棒豬、牛柳粒同雞中翼;因為麻麻地秋葵,所以我地同店員溝通之後,佢換咗做多一串大啡菇比我地;每樣串燒都有少少調味,燒得又剛剛到位,正正常常嘅串燒定食整體感覺其實以煲仔飯黎講,白鱔燒得好好食,但價錢算偏貴;串燒就普普通通,可以留返個胃食其他好食嘅野~如果同一班朋友黎食,個氣氛都算唔錯;算帶一提,店員嘅服務態度好好,唔錯~
鹽燒白鱔煲仔飯 HK$238
一人串燒定食 HK$146