2020-05-01 581 瀏覽
雲川燒係屯門勁出名既米線店,今次有朋人山長水遠入屯門🐄,就帶佢去試試。因為政府policy令佢地少左好多台,等候時間長左,不過都係15分鐘左右啦,還算可以。佢出名既係香茅豬排 同 豬頸肉,我就叫左個香茅豬排紅薯粉(酸辣)🔥,朋友就叫左豬頸肉米線(麻辣)🔥。個人鐘意香茅豬排多過豬頸肉,因為佢既豬頸肉偏肥🙈,而香茅豬排肥瘦適中又大大塊又香💯。建議如果你唔係食得辣既話,叫微辣就岩架啦。佢既小辣都辣到我要搶朋友杯凍飲黎解解辣🧊😂面既份量都大,細食既可以考慮叫少面😊佢好似$41跟一個餸同一杯熱飲,算抵💁🏻‍♀️總結啦 佢d野食CP值高,米線比紅薯粉好食。若有機會入屯門既話,都值得一試既👍🏼
2020-05-01
15 分鐘 (堂食)
  • 香茅豬排