初四請左假陪阿女同姨甥女,阿女話好想食西瓜蛋糕,想去香港大學站呢間食埋意粉,由屋企去香港大學要一個半鐘先去到。點了兩款午餐:博多明太子忌廉蟹肉扁意大利麵配三文魚籽~~好多配料(蟹肉、蘑菇、三文魚籽又大粒);意大利麵煮得剛剛好,唔會太淋;忌廉汁調味得好好,唔會太膩。沙律份量唔算多,蔬菜好新鮮,但沙律汁偏酸。加$28 叫左杯香蕉朱古力奶昔,朱古力味偏濃,但有淡淡既香蕉味,都幾好飲!最後,草莓西瓜蛋糕真係要必食,我唔係好鍾意食蛋糕嘅人,推介左比好多朋友,全部都好鍾意食。整個蛋糕嘅配合,草莓配西瓜味道非常好,個cream好好味唔會膩,蛋糕帶有燕麥,食落好清新,另外仲有花香味!溫泉蛋卡邦尼意大利麵~~蘑菇好多肉比較少,而個汁加埋溫泉蛋配合得十分好,感覺唔會太膩。小朋友好鍾意食!餐湯都一般,無乜特別。另外,叫左杯雜莓三重奏,呢杯飲品就麻麻哋,莓味唔夠,亦偏淡。呢間餐廳對我來講雖然好遠,但每次同亞女黎食,佢都食得好開心,今次帶埋姨生女嚟,佢都食得津津有味。另外,我係會員,今餐仲有8折!
點了兩款午餐:
博多明太子忌廉蟹肉扁意大利麵配三文魚籽~~

沙律份量唔算多,蔬菜好新鮮,但沙律汁偏酸。

溫泉蛋卡邦尼意大利麵~~

餐湯都一般,無乜特別。

草莓西瓜蛋糕
2019-02-08