2018-03-27 80 瀏覽
觀塘開源道轉入成業街直行到成業工業大廈上一層就到的cafe, 地理位置不錯。如果唔想等lift 等好耐都可以選擇行樓梯, 但樓梯比較細(你隻腳放唔曬落其中一級)。帶女士去就要小心啦,除非你想......我同太太加埋個仔星期日去Lunch, 記住呢間冇bb 椅的, 星期日12:45 入到去一個客都冇, 坐到1:xx 開始有其他客入黎。說到食物方面, 天使麵第一眼感覺細碟, 最後要叫多碟。其中牛朳會問你幾多成熟, 我叫8成, 做得好好真係食得出的8成, 煎得好好, 不過份量都係果句「細」。 但最衰果下係太太發現隔離檯那碟天使麵係大份D, 份量唔知睇心情定係佢叫左加底, 咁就唔知, 不過隔離檯位女士最後都係食唔曬。 而餐飲, 凍飲唔洗加錢, 部份coffee 都唔洗加, 叫左杯凍澳洲牛奶coffee, 呢杯野真係值返幾十蚊, 好好飲!!!有甜品送, 是日係Tiramisù , 可惜太太呢期唔食得呢樣野, 不過又冇得換, 因為都係送的。原本見牌寫要加15蚊, 唔知係唔係平日先要。相原來餓到唔得閒影, 見到細碟都掛住食, 一張都冇影過。另外可以一提的, 佢地有個飾物櫃, 有少量動漫精品, 仲有澳

一提的, 佢地有個飾物櫃, 有少量動漫精品, 仲有澳洲特產 oreo 味kitkat。總括而言可以一試, 但唔列入觀塘飯堂成日食之列, 不過真係回味杯coffee , 有機會唔算肚餓而又想同朋友坐耐d 可以去下。
題外話/補充資料: 星期五經開時book 定位, 雖然去果時唔多人, 但之後都full house, 要留意!
2018-03-25
  • 凍澳洲牛奶coffee