2019-06-05
每逢下班時段, APM既食肆一定人頭湧,湧, 等位等到天方地老, 所以我地轉移陣地到附近翻新工廈---駱駝漆大廈。舊同事帶左我去3期其中一間餐廳, 餐廳面積不大, 勝在環境清潔, 有種舒服感覺。Menu上款式唔算好多, 但有幾款都幾有特色。【薰衣草波子汽水】HK$28 第一次飲, 味道好似加左少少提子汁既波子汽水, 都幾好飲, 唔係預期既伏!【他他醬魷魚圈】HK$58 魷魚圈炸後表面不油膩, 很香脆, 魷魚仲幾爽tim~ 有沙律醬吊一吊味, 呢個小食唔錯【芝士明太子蛋卷】HK$38 雖然蛋卷唔係好滑果種, 蛋香味唔太重, 不過微微蛋甜遇上鹹鹹地既芝士明太子, 味道balance配搭又幾match~【胡麻汁牛肩胛】HK$68 侍應送上小小鐵板, 點上火, 個爐幾精緻的式, 冇想像中既痴底牛肩胛為薄切, 色澤不是嫩紅般新鮮, 帶些少啡, 不過放上鐵板上燒幾燒, 入口質地都幾嫩, 點上芝麻醬, 感覺幾日式~【原條鰻魚炒飯】HK$128炒飯撈左鰻魚汁炒, 粒粒分明, 個汁好creamy, 好似食緊糊仔咁, 原條鰻魚已被去骨, 但我食到一兩條幼骨, 可接受啦! 質地偏林, 平均掃上鰻魚汁, 甜甜
Menu上款式唔算好多, 但有幾款都幾有特色。
【薰衣草波子汽水】HK$28
【他他醬魷魚圈】HK$58
【芝士明太子蛋卷】HK$38
【胡麻汁牛肩胛】HK$68
【原條鰻魚炒飯】HK$128
炒飯撈左鰻魚汁炒, 粒粒分明, 個汁好creamy, 好似食緊糊仔咁, 原條鰻魚已被去骨, 但我食到一兩條幼骨, 可接受啦! 質地偏林, 平均掃上鰻魚汁, 甜甜地, 味道十足!