2022-01-06
放工時間,繁忙既觀塘繼續水洩不通,但只要遠離地鐵站附近,行到鴻圖道就可以避開人流。搵一間清靜d既Cafe食個晚餐,避一避世~簡約日系風環境寬敞舒適晚餐只有Set Dinner 選擇選擇不多🍘開胃菜:吞拿魚腩他他配牛油果醬伴芝士炸意大利飯賣相精緻吸引,炸意大利飯(?)第一次品嚐,但裡面係冇味道,真係一舊實實地既飯,吞拿魚腩他他配牛油果醬都冇乜味,係有d失落☹️ 如果佢係一舊炸蝦球就好Seasonal Selection: 茶味帶d淡淡西瓜汁味,另外加奇異果嘅酸甜,都幾Refreshing湯🥣: 松露野菌忌廉湯上面有一層creamy忌廉奶泡,松露野菌味夠濃香,口感濃厚有顆粒感!唔會太甜,一切都係自然有機既味道前菜:慢煮和牛頰肉日式餃子伴炒野菌、法邊豆*首先,發現有條頭髮🤦🏻♀️ 一黎就減低左我食慾,已更換* 餃子餡料係牛頰肉,好嫩滑,餃子煮得好軟好入味,汁好濃牛味。餃子只有兩隻,尺寸只係小魚皮餃大細,包既肉太少,所以唔係好食到個肉質感。 Refreshment: 好甜心包含到一杯小小檸檬果茶,令客人食主菜先清一清味蕾主菜:北海道帶子明太子忌廉汁寬條麵帶子大粒嫩滑,配有紫菜絲&好好蘑菇 增加層
簡約日系風
環境寬敞舒適
晚餐只有Set Dinner 選擇
選擇不多
🍘開胃菜:吞拿魚腩他他配牛油果醬伴芝士炸意大利飯
Seasonal Selection:
湯🥣: 松露野菌忌廉湯
前菜:慢煮和牛頰肉日式餃子伴炒野菌、法邊豆
*首先,發現有條頭髮🤦🏻♀️ 一黎就減低左我食慾,已更換*
主菜:北海道帶子明太子忌廉汁寬條麵
帶子大粒嫩滑,配有紫菜絲&好好蘑菇 增加層次。香味俱全!麵量唔算多,食完都唔會感到膩
甜品:西村宇治抹茶柚子慕絲配抹茶白朱古力無粉蛋糕
抹茶味算濃,Cream夠好挺身幾滑,好聰明地四周配有柚子醬,所以一d都唔膩想一口接一口咁食,蛋糕同柚子醬味道好共融!無粉蛋糕係會比有粉蛋糕難免欠缺鬆軟感,但作為慕絲底層就冇問題了!
總結: 味道算不錯,菜式有心思,除左出現左有頭髮事情。晚餐選擇太少,只有Set Dinner選擇,所以價錢唔便宜,份量略少,希望下次再黎食午餐比較一下。