2018-09-13
今日行街,行累了就到就近怡東酒店食自助午餐。我哋被安排坐喺kids corner, 好嘈囉! 好多小朋友走嚟走去。侍應倒左杯水,但個杯勁多跡食物款式不多,雖然唔知咩主題,但我見有泰式沙律,四川水煮魚,印度咖哩食品…我可以估計係多國美食。其中沙律不錯,有幾款已撈好的沙律供選擇-吞拿魚沙律,烤牛肉沙律,豬肉沙律。另外亦有沙律配料如粟米,黑豆,多種蔬菜供自行配搭。其實熱食部份就唔係好吸引到我喇!事關嗰啲越南春捲、胡椒豬肚湯、粉絲南瓜我覺得個賣相唔討好。 所以我行咗好多次,都冇夾到。食物名牌冇放係當眼位咖哩嗰部份更加唔使預我喇 !一啲興趣都冇仲有一啲粥粉麵,都係丸類,冇驚喜。我都係專攻甜品,榴槤芝士蛋糕做得最出色,入口有芝士味和好濃烈榴槤味,我想等佢清哂第一盤再出第二盤個陣再攞,好可惜唔夠時間。芝士蛋糕味道適中,餅底都可以。至於榴槤菠蘿包,入口有榴槤香味,但菠蘿包皮是凍又唔脆。
侍應倒左杯水,但個杯勁多跡
另外亦有沙律配料如粟米,黑豆,多種蔬菜供自行配搭。
食物名牌冇放係當眼位 咖哩嗰部份更加唔使預我喇 !一啲興趣都冇
仲有一啲粥粉麵,都係丸類,冇驚喜。 我都係專攻 甜品,榴槤芝士蛋糕做得最出色,入口有芝士味和好濃烈榴槤味,我想等佢清哂第一盤再出第二盤個陣再攞,好可惜唔夠時間。
芝士蛋糕味道適中,餅底都可以。
至於榴槤菠蘿包,入口有榴槤香味,但菠蘿包皮是凍又唔脆。