2010-07-06
因為今日有同事last day,我地一班人同佢慶祝,原本唔係諗住去呢間,但有個同事上次食過佢地個set lunch都ok,咁我地一班9個人就過去,一坐低睇menu無set,就問個waiter,點知佢話而家無set,但叫全部野食送杯$14以下飲品,咁都ok啦,咁全部叫晒野食,跟住個waitress就拎飲品黎,點知就成杯凍飲倒晒落我個同事個身度(就係last day個同事),跟住佢地成幾個人就拎紙巾俾我個同事,又抹地,之後就問我地倒瀉個兩杯係咩?拎返黎就算數,一句對唔住或者唔好意思都無,搋完紙巾抹完地就算,到我地食完,有個同事就叫佢地搵個經理過黎,我地就話佢地咁樣淋到我地個同事濕晒,一句對唔住都無,算係點,佢就不斷講唔好意思,我地咪話你一早倒瀉個時過黎咪好,而家我地就覺得係應酬我地求其講幾句,你地d服務態度係咪咁架?佢就話俾個8折我地,我地就話你當我地係為左折扣呀,而家係要你地有個人出黎認錯呀,佢就即刻無野講,我地就話你寫返張紙話賠償返我個fd乾洗費,我地就算數,跟住佢地唯有寫,咁跟住我地就算數。我地最勞氣就係佢地最衰無人出黎道歉,好似當無事咁,如果當初有人行出黎道歉,我地都會算數,但我地
我地最勞氣就係佢地最衰無人出黎道歉,好似當無事咁,如果當初有人行出黎道歉,我地都會算數,但我地見到個經理個時係當見唔到,行埋一邊,所以最後先要佢企出黎道歉。
最後評語:野食ok,環境都幾舒服,其實服務態度唔算太差,係今次個處理手法太差,希望以後對呢d處理會好d,學下大家樂個d。