2021-03-01
幾個月前試過巴辣仔烤魚雞煲既一人烤沙巴龍躉餐,實在係正到不得了。今日又黎呢度試下另一招牌既巴辣鮮雞鍋先!我地除左巴辣鮮雞鍋,仲叫左一個大蝦冒菜套餐分享。餐廳用QR code 落單,一落完單就有専人幫手用滾水淥過d碗碟俾我地等食。巴辣鮮雞鍋 $148餐廳用個電池爐煲熱個雞鍋,個漏斗漏哂就食得啦。巴辣鮮雞鍋有半隻雞,辣度可揀大中小甚至走辣,芫茜都可以揀多少同走,我哋揀左走辣同多芫茜。雞鍋份量可以,連雞翼尖同雞腳都有,d雞脾肉幾嫩滑,熱辣辣!最鍾意有勁多芫茜加埋d洋蔥,蔥,薑同蒜,吸盡d 汁好惹味。睇返轉頭可能叫小辣會更惹味。總括而言,係一個合格既雞鍋。大蝦冒菜套餐 $53呢個大蝦冒菜套餐一上枱就好驚喜,超大碗!首先可以揀薯粉或者米線,辣度可揀大中小走辣甚至BB辣。我哋揀左薯粉同BB辣,另外加左$5要萵筍條。薯粉煙煙韌韌,又滑溜,好好食,份量唔少。配料有連殼大蝦兩隻,兩條特別鮮甜既松葉蟹柳,三隻超級爽脆既墨魚仔,四塊好鮮甜既鮮魚皮,豆皮四塊,包心菜,金菇同好多芽菜。加錢要既四大條萵筍條好爽脆。BB辣湯底微辣好味,蔬菜量足而且味道好。$50左右一大碗粉都算抵食。今日早黎,霸到一樓卡位,坐得好舒
巴辣鮮雞鍋 $148
餐廳用個電池爐煲熱個雞鍋,個漏斗漏哂就食得啦。
大蝦冒菜套餐
大蝦冒菜套餐 $53
大蝦冒菜套餐
今日早黎,霸到一樓卡位,坐得好舒服。服務都幾快,上菜唔洗催,不過唔收服務費。下次希望可以再試下其他新野。